środa, 30 lipca 2014

Babka majonezowa

Polecam, babka jest pulchna a majonez niewyczuwalny.


Składniki:
  • 4 jajka
  • pół szklanki mąki pszennej
  • pół szklanki mąki ziemniaczanej
  • 1 szklanka cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • 4 łyżki majonezu
  • 3 łyżeczki kakao
  • 3 łyżki mleka
Wykonanie:


Jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puch. Następnie (nadal miksując) dodawać po trochę wymieszanych ze sobą mąk z proszkiem, na końcu wrzucić majonez. Wymieszać. Ciasto wlać do babkówki wysmarowanej tłuszczem.
Można odlać 3/4 szklanki ciasta dodać kakao, wymieszać i łyżką wyłożyć gdzieniegdzie po wierzchu. Piec w 180 stopniach 40-45 minut.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz