- 2 jaja
- 50 g brązowego cukru
- 150 ml oleju roślinnego
- 200 g drobno startej marchewki
- 1 banan
- 50 g wiórków kokosowych
- 200 g mąki
- po 1 łyżeczce: cynamonu, sody
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Ubijam jajka do podwojenia objętości. Dodaję cukier i dalej ubijam aż masa będzie gładka i puszysta. Wciąż ubijając na wysokich obrotach, dolewam ciągłym, cieniutkim strumieniem olej. Do powstałej masy dodaję marchewkę, banana, wiórki kokosowe i delikatnie mieszam. Dodaję przesianą mąkę, cynamon, sodę, proszek do pieczenia, delikatnie łączę wszystkie składniki. Przekładam do małej formy 21 x 21 cm lub keksówki, wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę przez 1 godzinę, w piekarniku nagrzanym do 150 stopni.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz