- 1 jajko
- 2-3 łyżki mąki pszennej
- mały pęczek natki pietruszki
- 1 papryczka chilli czerwona
- 6 plasterków polędwicy drobiowej
- 4 łyżki kukurydzy
- sól i pieprz
- olej do smażenia
Jajko roztrzepać w misce na puszystą pianę. Dodać przesiana mąkę i dobrze wymieszać, aby nie zostawić grudek. Polędwice, natkę i papryczkę pokroić. Dodać do ciasta wszystkie składniki: kukurydzę, natkę, chilli i polędwicę. Wszystko wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. 2/3 objętości powinny stanowić składniki, które dodawaliśmy, a 1/3 samo ciasto. Na patelni rozgrzać olej. Nabierając masę łyżką kłaść na olej i smażyć do zrumienienia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz