wtorek, 29 lipca 2014

Sałatka gyros


I warstwa: pokroić kapustę pekińską i dość grubo wyłożyć dno miski
II warstwa: 1 duża lub 2 małe piersi z kurczaka pokroić w kostkę, zasmażyć na patelni wraz z przyprawa do gyrosa. Przyprawy dać wg gustu. Zimnego kurczaka (ja daje ciepłego) wyrzucić na kapustę. Aby gyros był lepszy, można tez przelać na kapustę tłuszczyku na jakim był smażony kurczak
III warstwa: pokroić w kostkę ogórka kiszonego lub konserwowego. Ogórka wysypać na kurczaka, powinien on pokryć cienko całego kurczaka.
IV warstwa: pokroić w kostkę cebulkę i potraktować ja tak samo jak ogórka. Cebule ułożyć na ogórka.
V warstwa: polać cala warstwę cebulki ketchupem. Ketchupu dać wg uznania, ale nie za grubo
VI warstwa: na ketchup wysypać kukurydze. Ma ona pokryć cala powierzchnie miski. Nie za grubo
VII warstwa: wysmarować warstwę kukurydzy majonezem
VIII warstwa: na majonez pokroić cienko kapustę pekińską. Warstwa ma być cieńsza od warstwy z samego spodu.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz