czwartek, 26 marca 2015

Paluszki z boczkiem


Składniki na 8 sztuk:
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 135 g serka śmietankowego (np. puszysty z Piątnicy)
  • 150 g boczku wędzonego surowego
Wykonanie:

Boczek kroimy w małą kostkę i lekko podsmażamy na patelni z odrobiną oliwy. Połowę ciasta francuskiego smarujemy serkiem i posypujemy boczkiem. Ciasto składamy na pół (przykrywamy połowę z serem i boczkiem drugą połówką). Ciasto kroimy na cieńkie paski.



Następnie każdy pasek skręcamy.


Paluszki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do zarumienienia około 30 min. w temperaturze 180°C.
Smacznego!

Jeśli przygotowałeś danie z wykorzystaniem moich przepisów to zdjęcie prześlij na maila pieknulka@gmail.com. Umieszczę je na blogu pod przepisem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz