poniedziałek, 28 lipca 2014

Muffinki z borówkami

Korzystałam z wielu przepisów i ten uważam za najlepszy. Szczerze polecam!


Składniki:
  • 1,5 szklanki borówek
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 3/4 szklanki cukru
  • 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 jajka
  • 0,5 szklanki oleju
  • 1 niepełna szklanka mleka
Wykonanie:

Mąkę
, cukier, sodę i proszek do pieczenia wymieszać w misce. W drugim naczyniu zmieszać mleko, jajka i olej. Połączyć składniki suche i mokre. Dodać borówki w całości. Piec przez 25 minut w temperaturze 180 stopni C.
Smacznego!

Zdjęcia nadesłane przez czytelników bloga:

1 komentarz:

  1. Jeśli nie ma w domu proszku do pieczenia, do spulchniania ciasta można użyć odrobiny rumu. Działa bardzo dobrze i dodatkowo wzbogaca wypieki smakowitym aromatem. :-)

    OdpowiedzUsuń