sobota, 26 lipca 2014

Schab w sosie cebulowym


Składniki:
  • 4 plastry schabu
  • 4 cebule
  • 1 łyżka mąki
  • 0,5 szklanki białego wina
  • 0,5 szklanki bulionu
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki masła
  • pietruszka
Wykonanie:

Schab rozbić tłuczkiem. Oprószyć solą i pieprzem. Zrumienić z każdej strony na patelni. Odstawić. Cebulę posiekać w piórka, zeszklić na maśle. Posypać mąką, przemieszać, dodać bulion i wino. Gotować, aż sos zgęstnieje a cebula będzie miękka. Dodać usmażone wcześniej schabowe. Dusić razem przez 5-6 minut. Posypać pietruszką i podawać z ziemniakami lub ryżem.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz