- 500 g pieczarek
- 1 cebula
- 300 g starty ser żółty
- pół puszki kukurydzy
- mleko
- mąka
- jajka
- bułka tarta
Smażymy naleśniki (przepis)
Pieczarki kroję na mniejsze kawałki i podsmażam na niewielkiej ilości oleju, to samo robię z pokrojoną w piórka cebulą. Następnie rozdrabniam je za pomocą stojącego blendera lub mielę w maszynce na dużych oczkach. Doprawiam do smaku solą, pieprzem i słodka papryką – pamiętając o tym, że farsz powinien być wyrazisty w smaku.
Na naleśnikach rozsmarowuję farsz pieczarkowy, posypuję startym serem i dodaję kukurydzę i zawijam w rulony zamknięte. Panieruję w roztrzepanym jaju i bułce tartej, następnie smażę na złoty kolor.
Podaje z czerwonym barszczem lub z sałatka z buraczków.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz