czwartek, 2 października 2014

Kotlety mielone z pieczarkami



Składniki:
  • 500 g mielonego mięsa z indyka 
  • 400 g pieczarek 
  • 2 cebule 
  • 1 jajko 
  • 4 łyżki bułki tartej 
  • sól 
  • pieprz 
  • 1 łyżka musztardy 
  • 1 ząbek czosnku 
  • olej do smażenia 
Wykonanie:

Pieczarki i cebulę oczyścić i pokroić na drobną kostkę. Pieczarki wraz z cebulą podsmażyć na patelni. Wymieszać mięso mielone, pieczarki z cebulą, jajko, bułkę tartą. Dodać przyprawy i przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Dobrze połączyć masę, jeśli będzie zbyt kleista dodać więcej bułki tartej. Formować średniej wielkości klopsy delikatnie je spłaszczając. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Smacznego!

1 komentarz:

  1. Uwielbiam mielone z pieczarkami :) ! Niby mały dodatek, ale czuć różnicę :)

    OdpowiedzUsuń