Składniki:
- 500 g mielonego mięsa z indyka
- 400 g pieczarek
- 2 cebule
- 1 jajko
- 4 łyżki bułki tartej
- sól
- pieprz
- 1 łyżka musztardy
- 1 ząbek czosnku
- olej do smażenia
Pieczarki i cebulę oczyścić i pokroić na drobną kostkę. Pieczarki wraz z cebulą podsmażyć na patelni. Wymieszać mięso mielone, pieczarki z cebulą, jajko, bułkę tartą. Dodać przyprawy i przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Dobrze połączyć masę, jeśli będzie zbyt kleista dodać więcej bułki tartej. Formować średniej wielkości klopsy delikatnie je spłaszczając. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Smacznego!
Uwielbiam mielone z pieczarkami :) ! Niby mały dodatek, ale czuć różnicę :)
OdpowiedzUsuń