poniedziałek, 6 października 2014

Placuszki z dyni, polędwicy i kukurydzy


Składniki:
  • 3 jajka
  • 3-4 łyżki mąki pszennej
  • 500 g miąższu dyni
  • 300 g polędwicy drobiowej
  • puszka kukurydzy
  • sól i pieprz
  • olej do smażenia
Wykonanie:


Dynie zetrzeć na tarce o dużych oczkach lub zblendować. Jajka roztrzepać w misce na puszystą pianę. Dodać przesiana mąkę i dobrze wymieszać, aby nie zostawić grudek. Polędwice pokroić w małą kostkę. Do ciasta dodać wszystkie składniki, tj. kukurydzę, dynię i polędwicę. Wszystko wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. 2/3 objętości powinny stanowić składniki, które dodawaliśmy, a 1/3 samo ciasto. Na patelni rozgrzać olej. Nabierając masę łyżką kłaść na olej i smażyć do zrumienienia.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz