Składniki:
- 3 jajka
- 3-4 łyżki mąki pszennej
- 500 g miąższu dyni
- 300 g polędwicy drobiowej
- puszka kukurydzy
- sól i pieprz
- olej do smażenia
Dynie zetrzeć na tarce o dużych oczkach lub zblendować. Jajka roztrzepać w misce na puszystą pianę. Dodać przesiana mąkę i dobrze wymieszać, aby nie zostawić grudek. Polędwice pokroić w małą kostkę. Do ciasta dodać wszystkie składniki, tj. kukurydzę, dynię i polędwicę. Wszystko wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. 2/3 objętości powinny stanowić składniki, które dodawaliśmy, a 1/3 samo ciasto. Na patelni rozgrzać olej. Nabierając masę łyżką kłaść na olej i smażyć do zrumienienia.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz