Przepis na kruche ciasto do tarty znajdziecie tutaj: Kruche ciasto do tarty
Składniki na farsz:
- puszka tuńczyka w sosie własnym
- 450 g szpinaku w liściach
- ok. 300 g dyni
- szklanka śmietanki
- 2 jajka
- 2 łyżki mąki pszennej
- sól, pieprz
- 4 ząbki czosnku
Na patelni podsmażamy szpinak, dodajemy tuńczyka oraz dynię startą na tarce o grubych oczkach. Doprawiamy dość dużą ilością czosnku i odrobiną soli. Dusimy wszystko na małym ogniu ok. 5 minut. Farsz nakładamy na gotowe już kruche ciasto i zalewamy sosem (np. 1 szklanka śmietanki, 2 jajka, 2 łyżki mąki, sól, pieprz) i zapiekam jeszcze przez 30 minut.
Smacznego!
Potrawa zaskakująca smakiem. Gorąco polecam :-)
OdpowiedzUsuń