Składniki:
- 250 g pieczarek
- 1 marchew
- 1 pietruszka
- 1 cebula
- 1/2 pora
- 1/2 selera
- 2 ząbki czosnku
- 100 ml śmietany 18%
- 50 g masła
- 2 liście laurowe
- 2 ziarenka ziela angielskiego
- sól, pieprz
- 200 g makaronu, np. świderki
- 0,50 kg porcji rosołowej z kurczaka, np. skrzydełka, podudzia
Przygotowanie:
Porcję rosołową i warzywa zalewamy dwoma litrami zimnej wody i doprowadzamy do wrzenia. Zbieramy powstałą pianę. Pieczarki kroimy w plastry i obsmażamy na maśle, następnie dodajemy do zupy. Całość gotujemy około 1 godziny na wolnym ogniu. Na koniec zaprawiamy śmietaną. Podajmy z ugotowanym al dente makaronem.
Smacznego!
Jeśli przygotowałeś danie z wykorzystaniem moich przepisów to zdjęcie prześlij na maila pieknulka@gmail.com. Umieszczę je na blogu pod przepisem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz