niedziela, 27 lipca 2014

Placuszki z polędwicą i kukurydzą

Składniki:
  • 1 jajko
  • 2-3 łyżki mąki pszennej
  • mały pęczek natki pietruszki
  • 1 papryczka chilli czerwona
  • 6 plasterków polędwicy drobiowej
  • 4 łyżki kukurydzy
  • sól i pieprz
  • olej do smażenia
Wykonanie:

Jajko roztrzepać w misce na puszystą pianę. Dodać przesiana mąkę i dobrze wymieszać, aby nie zostawić grudek. Polędwice, natkę i papryczkę pokroić. Dodać do ciasta wszystkie składniki: kukurydzę, natkę, chilli i polędwicę. Wszystko wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. 2/3 objętości powinny stanowić składniki, które dodawaliśmy, a 1/3 samo ciasto. Na patelni rozgrzać olej. Nabierając masę łyżką kłaść na olej i smażyć do zrumienienia.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz