czwartek, 14 sierpnia 2014

Ciasteczka z różaną marmoladą


Składniki:
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • kostka margaryny
  • 1 mały serek Danio waniliowy (140 g)
  •  590 g twardej marmolady (najlepsza różana)
Wykonanie:


Z mąki, margaryny i serka zagnieść ciasto i wstawić na 12 godzin do lodówki. Na drugi dzień ciasto dzielę sobie na 2 lub 3 części. Żeby szybciej robić te ciasteczka, rozwałkowuję sobie duży placek (kształt prostokąta) i wzdłuż krawędzi placka nakładam marmoladę, delikatnie zwijam w rulon żeby brzegi się złączyły, odcinam rulon i tnę na mniejsze kawałki. I tak do skończenia ciasta albo marmolady . Piec w nagrzanym piekarniku do 180-200 stopni na złoty kolor. Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem.
Smacznego!

1 komentarz: