czwartek, 4 września 2014

Krokiety z pieczarkami, kukurydzą i serem

Składniki:
  • 500 g pieczarek
  • 1 cebula
  • 300 g starty ser żółty
  • pół puszki kukurydzy
  • mleko
  • mąka
  • jajka
  • bułka tarta
Wykonanie:

Smażymy naleśniki (przepis)
Pieczarki kroję na mniejsze kawałki i podsmażam na niewielkiej ilości oleju, to samo robię z pokrojoną w piórka cebulą. Następnie rozdrabniam je za pomocą stojącego blendera lub mielę w maszynce na dużych oczkach. Doprawiam do smaku solą, pieprzem i słodka papryką – pamiętając o tym, że farsz powinien być wyrazisty w smaku.
Na naleśnikach rozsmarowuję farsz pieczarkowy, posypuję startym serem i dodaję kukurydzę i zawijam w rulony zamknięte. Panieruję w roztrzepanym jaju i bułce tartej, następnie smażę na złoty kolor.
Podaje z czerwonym barszczem lub z sałatka z buraczków.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz