środa, 22 października 2014

Parówki zapiekane z boczkiem i serem


Składniki:
  • 8 parówek dobrej jakości lub cienkie kiełbaski
  • 8 plasterków żółtego sera
  • 8 plasterków wędzonego boczku
  • zioła prowansalskie

Wykonanie:

Parówki wyjąć z osłonek i ponacinać wzdłuż. Ser i boczek pokroić w kawałki dowolnej długości, ale o szerokości, mniej więcej, wyciętego rowka, następnie powkładać ciasno do rowków, Spiąć wykałaczkami i posypać ziołami prowansalskimi. 
Tak przygotowane parówki ułożyć w naczyniu żaroodpornym, wstawić całość do piekarnika i piec 15-20 minut w temperaturze 180 stopni, aż boczek delikatnie się zarumieni, a ser dobrze rozpuści. Podawać z ketchupem lub musztardą.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz