Składniki:
- 8 łyżek mąki pszennej
- 2 jajka
- 4 łyżki śmietany 18%
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżka ketchupu
- 1 łyżka sosu czosnkowego
- odrobina wody
- zioła prowansalskie.
Wszystkie wyżej wymienione składniki wymieszać dokładnie. Na rozgrzanej patelni rozsmarowujemy pędzelkiem olej cieniutko i wylać ciasto. Gdy ciasto nabierze stałą konsystencję, dodajemy składniki. Składnikami mogą być ser, szynka, pieczarki, cebula, ananas, itp. Przykrywamy pokrywką. Smażymy na małym ogniu aż do roztopienia się sera.
Pizze robiłam na patelni o średnicy 21 cm.
Smacznego!Jeśli przygotowałeś danie z wykorzystaniem moich przepisów to zdjęcie prześlij na maila pieknulka@gmail.com. Umieszczę je na blogu pod przepisem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz