poniedziałek, 28 lipca 2014

Zupa paprykowa

Na chłodne dni na rozgrzewkę zupa paprykowa. Polecam!




Składniki:
  • 2 czerwone papryki
  • 1 żółta papryka
  • 1 pomidor
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 mała cebula czerwona
  • 0,75 litra bulionu warzywnego
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej w proszku
  • Sól
  • Pieprz
  • odrobina chilli
  • 1 łyżka masła
Wykonanie:

Cebulę i czosnek pokroić i podsmażyć na maśle. Dorzucić pokrojoną paprykę i pomidora. Dusić razem, aż warzywa zmiękną. Zalać bulionem. Dodać przyprawy. Gotować 2-3 minuty. Zmiksować na krem. Podawać z grzankami lub odrobiną śmietany.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz