piątek, 17 października 2014

Tarta ze szpinakiem, tuńczykiem oraz dynią


Przepis na kruche ciasto do tarty znajdziecie tutaj: Kruche ciasto do tarty

Składniki na farsz:
  • puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 450 g szpinaku w liściach
  • ok. 300 g dyni
  • szklanka śmietanki
  • 2 jajka
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • sól, pieprz
  • 4 ząbki czosnku
Przygotowanie:

Na patelni podsmażamy szpinak, dodajemy tuńczyka oraz dynię startą na tarce o grubych oczkach. Doprawiamy dość dużą ilością czosnku i odrobiną soli. Dusimy wszystko na małym ogniu ok. 5 minut. Farsz nakładamy na gotowe już kruche ciasto i zalewamy sosem (np. 1 szklanka śmietanki, 2 jajka, 2 łyżki mąki, sól, pieprz) i zapiekam jeszcze przez 30 minut.
Smacznego!

1 komentarz: