Składniki:
- 6 kotletów schabowych
- 6 plastrów szynki wędzonej
- 6 plastrów sera żółtego
- sól, pieprz
- 200 ml śmietanki 18%
- 500 ml bulionu drobiowego
- 200 g serka topionego śmietankowego
- sól, pieprz biały
- czosnek
Kotlety schabowe rozbić tłuczkiem, przyprawić solą, pieprzem. Na każdym rozbitym kotlecie ułożyć po plastrze szynki i sera, zwinąć w roladkę, spiąć wykałaczką, a następnie ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Bulion zagotować. Serek topiony rozgnieść i wlać odrobinę gorącego rosołu, dokładnie wymieszać do rozpuszczenia serka. Wlać do gotującego się bulionu i trzepaczką rozmieszać, tak by powstał gładki sos. Dodać śmietankę. Doprawić czosnkiem, białym pieprzem i ewentualnie solą. Gotowym sosem zalać roladki. Wstawić do gorącego piekarnika, piec ok. 30-40 w temperaturze ok. 200°.
Smacznego!
Źródło: [www.winiary.pl]
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz