Składniki:
- 10 jajek
- mała puszka tuńczyka w kawałkach w oleju roślinnym
- 3 łyżki kaparów w zalewie octowej
- 2 łyżki majonezu
- sól i pieprz
Wykonanie:
Jajka gotujemy na twardo, schładzamy, obieramy ze skorupki i kroimy na pół. Żółtka odkładamy do miski a białka na talerz. Żółtka dokładnie rozgniatamy widelcem, dodajemy odciśniętego tuńczyka, posiekane kapary, majonez oraz dwie łyżeczki zalewy octowej z kaparów. Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Białka napełniamy farszem. Jajka schładzamy w lodówce, a przed podaniem dekorujemy kaparami lub plasterkiem ogórka konserwowego.
Smacznego!
Jeśli przygotowałeś danie z wykorzystaniem moich przepisów to zdjęcie prześlij na maila pieknulka@gmail.com. Umieszczę je na blogu pod przepisem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz