niedziela, 29 marca 2015

Jajka faszerowane tuńczykiem i kaparami


Składniki:
  • 10 jajek
  • mała puszka tuńczyka w kawałkach w oleju roślinnym
  • 3 łyżki kaparów w zalewie octowej
  • 2 łyżki majonezu
  • sól i pieprz
Wykonanie:

Jajka gotujemy na twardo, schładzamy, obieramy ze skorupki i kroimy na pół. Żółtka odkładamy do miski a białka na talerz. Żółtka dokładnie rozgniatamy widelcem, dodajemy odciśniętego tuńczyka, posiekane kapary, majonez oraz dwie łyżeczki zalewy octowej z kaparów. Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Białka napełniamy farszem. Jajka schładzamy w lodówce, a przed podaniem dekorujemy kaparami lub plasterkiem ogórka konserwowego. 
Smacznego! 

Jeśli przygotowałeś danie z wykorzystaniem moich przepisów to zdjęcie prześlij na maila pieknulka@gmail.com. Umieszczę je na blogu pod przepisem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz